Ambitiøs og fagligt stærk afdelingsleder til planområdet 

Vil du være med til at forme Assens Kommunes udvikling? Brænder du for at skabe gode helhedsorienterede løsninger for borgere og erhvervsliv ved at bringe fagligheden på planområdet i spil? Har du lyst til at lede en flok planlæggere med både drifts- og udviklingsopgaver? Så er den nyoprettede stilling som afdelingsleder for planområdet noget for dig!  

Der stilles skarpt på udvikling med borgere og erhvervslivet i fokus

Assens Kommune er inde i en positiv udvikling. Byrådet har i Planstrategi 2015 et mål om at tiltrække 100 nye borgere om året de næste fem år og at sælge 40 byggegrunde årligt. Målet er forankret i forståelsen af Assens Kommunes rolle og potentialer som en integreret del af den fynske Byregion, og de skal indfries ved et øget fokus på udviklingen af vores byer. Der tænkes i det hele liv og at skabe steder, der beriger. Kreativitet skal være drivkraften for at udvikle vores byer, og vi skal skabe nye attraktive og spændende områder. Mulighederne i hele kommunen skal ses og udvikles, men der er særlig fokus på byerne i byvækstbåndet ved motorvejen og ind mod Odense, hvor der er et stort potentiale for øget bosætning og udvikling af erhvervslivet.

Planområdet har en central rolle i at realisere denne del af Byrådets ambitioner. Planområdet har ansvaret for alle planfaglige opgaver lige fra planstrategi til landzonetilladelser og nedrivning af boliger. Vi arbejder gennem byudviklingsplaner med strategisk planlægning for udviklingen af de syv centerbyer. Vi arbejder med planlægning og udvikling af nye byområder, med konkrete fysiske byudviklingsprojekter, og vægter et aktivt samspil med lokalsamfund og en dialogisk myndighedsbehandling, der sætter borgere og erhvervsliv i centrum. Afdelingen har desuden ansvar for kommuneplan, lokalplanlægning og al myndighedsbehandling indenfor planloven.

Hvem er du?
Assens Kommune har brug for en fagligt dygtig afdelingsleder, der ønsker at gøre en forskel og skabe resultater, og som evner at bringe de mange kompetente planmedarbejdere på området i spil. Du har en solid faglig ballast og erfaring, så du i det daglige kan være sparringspart og kan sætte en faglig dagsorden. Ledelsesmæssigt har du allerede erfaring som leder eller med ledelsesopgaver fra lignende funktioner. Vigtigst er, at du har lyst til ledelse og ambitioner om at blive leder.

Afdelingslederen får ledelsesansvaret for planmedarbejderne, for kvaliteten i opgaveløsningen, den daglige drift og i samspil med Plan og Kulturchefen at udvikle planområdet.

Vi forventer, at du:

 • Har en relevant akademisk uddannelse og en betydelig planfaglig erfaring
 • Kan bringe planfagligheden i spil og sikre kvalitet og effektivitet i opgaveløsningen overfor borgere og virksomheder
 • Har gode kommunikationsevner og med en coachende tilgang kan bidrage til udvikling, samarbejde og opgaveløsning af høj faglig kvalitet
 • Via en nærværende og tillidsbaseret ledelsesstil kan lede og motivere fagligt engagerede medarbejderne, så de lykkes med deres opgaver – både enkeltvis og i team.
 • Har konkret ledelseserfaring. Hvis ikke, så har du erfaring fra lignende funktioner fx som projektleder, teamkoordinator eller faglig koordinator
 • Kender og er fortrolig med vilkårene i en politisk styret organisation

Endvidere forstår du vigtigheden af at involvere eksterne interessenter og lokalsamfund i opgave-løsningen. Du sikrer, at dine medarbejdere har god trivsel og et godt arbejdsmiljø. Dernæst formår du at sikre et godt internt samarbejde på tværs af en stor organisation, og du har, eller er indstillet på at gennemføre, en lederuddannelse på diplomniveau.

Vi lægger også vægt på dine personlige kompetencer. Du er tillidsvækkende og troværdig i din omgang med mennesker, og du evner at lytte, være empatisk og finde de gode og pragmatiske løsninger. Samtidig forventer vi, at du er tydelig, meningsskabende og har gennemslagskraft på en måde, der skaber motiverende rammer for planområdets drift og udvikling.

Se den fulde funktionsbeskrivelse her  Funktionsbeskrivelse_planområdet                                                                        

Hvad tilbyder vi dig?
Stillingen er nyoprettet, så den giver gode muligheder for, at du kan sætte dit præg på planområdet. Byrådets ambitioner for Assens Kommunes udvikling har medvirket til, at der er i de seneste år er tilført yderligere medarbejderressourcer til planområdet. Det betyder, at der er gode muligheder for at imødekomme de store forventninger, der er til fagområdet.

Desuden tilbydes du:

 • Spændende opgaver med gode muligheder for at præge kommunens udvikling
 • Mulighed for personlig og faglig udvikling som leder
 • Gode muligheder for sparring og dialog med ledelsesniveauet i direktørområdet, herunder dialog med direktørområdets chefgruppe
 • Et arbejdsmiljø med højt til loftet, stor åbenhed og plads til forskellighed og udvikling
 • En attraktiv lønpakke, der matcher dine kvalifikationer, kantine- og sundhedsordning samt fleksible arbejdstider, så arbejde og familieliv kan hænge sammen.

Løn og ansættelsesvilkår

Afdelingslederen er organisatorisk placeret i Plan og Kultur med reference til Plan- og kulturchefen. Arbejdssted er i den gamle sukkerfabrik på Assens Rådhus, Rådhus Allé 5, Assens.

Stillingen er en fuldtidsstilling. Tiltrædelse forventes hurtigst muligt, og gerne fra 1. januar 2017. Løn og ansættelsesvilkår sker efter gældende overenskomst.

Næste step

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Peder Vester Henriksen på mobil: 53 29 69 29, e-mail: pvh@ambizzion.dk  eller Lars Bøgelund på mobil: 60 37 57 23, e-mail: lb@ambizzion.dk fra AMBIZZION, som varetager rekrutteringsprocessen for Assens Kommune.

Send ansøgning og CV via nedenstående “søg stillingen”.  Ansøgninger behandles løbende, hvorfor du opfordres til at søge ASAP. Ansøgningsfristen er onsdag den 18. oktober 2017.