– med fokus på driftsoptimering i produktionsvirksomhed

Med vækst og højt aktivitetsniveau er der behov for at styrke Spæncoms organisation med en erfaren Business Controller. Med reference til økonomidirektør Ole Lenarth Nielsen kommer du til at indgå i et team af dygtige kollegaer, hvor samarbejde med de øvrige funktioner er en nødvendighed. Ansættelsesstedet vil være fabrikken i Kolding.

Om Spæncom A/S

Spæncom A/S er en af Danmarks førende leverandører af beton-elementløsninger til alle former for byggerier. Virksomheden er leverandører til alsidige opgaver, såsom kontordomiciler, etageboliger, kultur-byggerier, skoler, P-huse, stadioner, tanke med mere. Spæncom beskæftiger flere end 500 medarbejdere og omsætter ca. 750 mio. kr. på 3 fabrikker i Danmark.

Der er stor fokus på tidlig involvering i byggeprocessen som et skridt mod større produktivitet, og der arbejdes professionelt med 3D og BIM som værktøjer til at opnå et bedre og mere optimeret projekt.

Spæncom er en del af Consolis Gruppen, der er europæisk markedsleder indenfor byggeri og infrastruktur, og som er specialiseret i at udvikle og producere beton-elementløsninger af høj kvalitet. Bain Capital Private Equity købte aktiemajoriteten i Consolis i april 2017, hvilket har sat yderligere fart på Consolis transformationsprogram, som går under navnet Go2, og som skal sikre koncernen en omsætning på 2 mia. EUR i omsætning i 2020. Derfor har koncernen i løbet af 2017 igangsat en række projekter sammen med McKinsey – især indenfor logistik, indkøb og produktion.

Jobbeskrivelse

Spæncom har i dag en meget velfungerede regnskabsfunktion, mens den driftsmæssige controlling har været nedprioriteret. Set i lyset af virksomhedens vækststrategi samt det transformationsprogram, som følger af Go2 programmet, er det derfor nødvendigt at styrke den driftsmæssige controlling.

 • I samspil med den øvrige økonomiorganisation skal sikres,
  • at opfølgningen af de tre fabrikker styrkes
  • at de nøgletal og analyser, som ligger bag de forskellige Go2 initiativer, valideres og bliver anvendt i den daglige driftsopfølgning
  • at organisationen får den nødvendige økonomisk faglige støtte i forbindelse med transformations-programmet, Go2 initiativerne og i forbindelse med investeringer
 • I samspil med planlægningsfunktionen at skabe gennemsigtighed i selskabets produktionsplaner og knytte dem til økonomiske prognoser gennem S&OP processen
 • I samspil med salgsfunktionen, produktionen og IT at styrke/omlægge selskabets kalkulationssystem, herunder
  • at være en væsentlig ressource i at sikre en grundig forståelse for afvigelser i efterkalkuler og sikre at afvigelser/fejl bliver analyseret, root causes bliver identificeret og forbedringer implementeret.
  • at sikre at standard cost priserne ensrettes, og afvigelser herfra bliver analyseret
 • I samspil med den øvrige organisation sikre at nøgleprocesser beskrives og efterleves samt bistå med at sikre den nødvendige IT system-understøttelse

I første omgang vil jobbet have sin primære fokus mod logistik, produktion og indkøb, men kan med tiden også rette sig mod de kommercielle dele af forretningen.

Personlige kvalifikationer

Du forventes at have minimum 3-5 års erfaring og relevant baggrund fra et tilsvarende job. Ideelt set har du en økonomisk kandidatgrad eller er produktionsingeniør med interesse i driftsøkonomi. Det vil endvidere være en fordel, hvis du har kendskab til SAP. Desuden forventes, at du arbejder med Excel på højt niveau, ligesom kendskab til Business Intelligence-systemer vil være en fordel. Det forventes, at du er fortrolig med at arbejde med store mængder af data, som du kan strukturere og analysere. Videre er det nødvendigt at du kan gennemskue forretningsprocesser både i det fysiske flow og i det systemmæssige flow.

Da det forventes, at du skal implementere ændringer i forretningsgange mv. på tværs af fabrikkerne, er det nødvendigt, at du er god til at kommunikere og træne andre. Desuden er det et krav, at du behersker engelsk på højt niveau både mundtligt og skriftligt.

Som person forventes af dig, at du er passioneret omkring dit arbejde, og at du arbejder metodisk og struktureret. Du holder hovedet koldt og forstår at forklare komplekse ting på en enkel måde. Du trives i samarbejde med andre og ser det som en spændende udfordring at arbejde på tværs af organisationen.

Spæncom tilbyder dig

Et spændende og varieret job i et dynamisk og uformelt miljø, hvor humør og arbejdsglæde er i centrum samtidig med fokus på opgaverne.

Der vil være en vis rejseaktivitet til fabrikkerne i Danmark samt kontoret i Hedehusene.

Løn efter kvalifikationer på konkurrencedygtigt niveau. Obligatorisk pensionsordning og sundhedsforsikring indgår i den samlede lønpakke.

Interesseret?

Send motiveret ansøgning og CV til AMBIZZION via nedenstående knap ”Søg Stillingen”. Stillingen ønskes besat hurtigst muligt, hvorfor ansøgninger behandles løbende.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Kim Rune Larsen, mobil 2010 5858 eller Martin Grønvald, mobil 2124 7323.