Glæder dine medarbejdere sig til at gå på arbejde hver dag?

Inspiration

Arbejdsglæde er en altafgørende faktor, når man skal tiltrække og fastholde gode medarbejdere. Ansatte bliver længere, hvis de føler sig udfordrede af deres arbejdsopgaver

GLÆDER DINE MEDARBEJDERE SIG TIL AT GÅ PÅ ARBEJDE HVER DAG?

Når vi hos AMBIZZION bliver involveret i en rekrutteringsproces, leder vi altid efter kandidater, der både fagligt og menneskeligt passer til stillingen. For at opnå det bedst mulige match er det vigtigt, at kandidaterne identificerer sig positivt med de generelle arbejdsopgaver såvel som virksomhedens overordnede vision.

Du bør løbende stille skarpt på dine medarbejderes arbejdslyst. I både mindre og større virksomheder kan der opstå uoverensstemmelser mellem medarbejdernes opfattelse af arbejdspladsen og den ønskede kultur. Dårlige vaner, haltende kommunikation og utrygge arbejdsopgaver kan være med til at forvandle en glad medarbejder til en medarbejder, der ønsker at søge væk.

Men hvordan bærer du dig ad med at måle arbejdslysten i din virksomhed? Der findes et værktøj, GAIS-analysen, som inddeler arbejdslyst i syv faktorer:

  • Medbestemmelse
  • Mening
  • Mestring
  • Resultater
  • Ledelse
  • Kolleger
  • Balance

Alle faktorer har indflydelse på medarbejderens arbejdslyst. Begrebet ”mening” indebærer f.eks., om medarbejderen oplever sit arbejde som værende meningsfyldt. Begrebet opererer på forskellige niveauer og refererer til, hvorvidt medarbejderen kan se formålet med sine individuelle arbejdsopgaver og føle sig som en del af en enhed; om medarbejderen gør en synlig forskel med sit arbejde, og om virksomhedens mission er meningsgivende for de ansatte. 

At have fokus på at måle medarbejderlyst kan både give indsigt i den enkelte medarbejders opfattelse af organisationen og sin egen rolle i den, men også belyse nogle af de vaner og myter, der lever på arbejdspladsen. Det er altså en hjælp til at skabe et bedre arbejdsmiljø – og til at fastholde de talenter, der er blevet rekrutteret. 

Hos AMBIZZION har vi stort fokus på at bidrage til arbejdslysten ved at følge op på enkelte kandidater og samtidig diagnosticere den underliggende arbejdskultur. Både virksomheder og ansatte er under konstant forandring, og det er sundt og givende at tage pulsen på arbejdslysten. Dermed sikrer du dig, at din virksomhed bevæger sig i den rigtige retning – og at medarbejderne følger med.

Skal vi også hjælpe dig med at finde de helt rigtige kandidater?

Renz A/S
Referencer

Renz A/S

”AMBIZZION arbejder effektivt og lytter altid til vores behov. De kender os og tør udfordre os.”
– Peter Andersen, Direktør for Renz A/S

Se opslaget »
Inwave
Referencer

Inwave

”AMBIZZION er topprofessionelle og overholder alle tidsfrister. De er gode til at navigere i et moderne jobmarked, hvor der ikke er mange kandidater eller stor arbejdsløshed.”
– Simon Frandsen, Ejer og indehaver af Inwave

Se opslaget »
Referencer

Dansk Installations Teknik A/S

”En af de ting, jeg gerne vil fremhæve ved AMBIZZION er deres vedholdenhed. Når de er med til ansættelsessamtaler, kører alt som det skal. AMBIZZION sikrer, at der bliver stillet alle de rigtige spørgsmål.”
– Jan Hansen, Direktør for DIT A/S

Se opslaget »